Talen

G translate

Wandelroutes

wandelroutes en fietsroutes nabij b&b regio RotterdamWandelen is een prima manier om oa. Barendrecht, het aanliggende natuurgebied de Carnisse en Rhoonse Grienden en Rotterdam te verkennen. Bed and breakfast studio het Weerhuis ligt nagenoeg aan de Gaatkensplas in Barendrecht waaraan u een grote diversiteit van wandelpaden en looproutes vindt. Het Lange-Afstand-Wandelpad 6, kortweg LAW 6 Grote Rivierenpad is een meerdaagse wandelroute welke Het Weerhuis op 200 meter passeert.

Grienden

Net als de Biesbos zijn de Grienden één van de laatste getijdengrienden in Nederland. In het gebied vindt u op verscheidende plekken afgeknotte wilgen, hetgeen een teken is van een actieve griendcultuur. Door deze griendcultuur is de variatie van flora en fauna in dit gebied erg rijk.

Landschapspark Buytenland

Het natuurgebied van de Grienden wordt nu en in de toekomst uitgebreid met de aanleg en vorming van het landschapspark Buytenland. Deze uitbreiding omvat een gebied van 750 ha. met nieuwe natuur en recreatie. Het park zal gesitueerd worden tussen de gemeente Albrandswaard en de Vinexlokatie Barendrecht Carnisselande. Deze gebiedsontwikkeling is een gevolg van de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Heel kort door de bocht wordt een stukje natuur wat daar wordt weggehaald op andere plekken in Nederland teruggeven.

Het “oude” en “nieuwe” Barendrecht

Naast flora en fauna heeft Barendrecht u nog meer te bieden. Wandelend brengt het “oude” Barendrecht u onze oude dorpskern en monumentale gebouwen. Het “nieuwe” Barendrecht, de Vinexlokatie Carnisselande, brengt u oa. veel schitterende huizen die onder architectuur zijn gebouwd.

Rotterdam

Via de kortste route is lopen naar het centrum van Rotterdam 11 km. Over Rotterdam kunnen we heel kort zijn; het is er fantastisch en het biedt voor ieder wat wils.

Meer informatie

Indien u behoefte heeft aan meer informatie, kant en klare wandelroutes neus dan even rond op de volgende websites:

wandelroutes in de omgeving

http://www.carnissegrienden.nl/Wandelingen.htm
http://www.wandeleninzuidholland.nl/
http://stadswandelingen.rotterdam.nl/index.html
http://www.routeyou.com/location/walk/47414883/wandelen-in-rotterdam-ove…