Talen

G translate

Rotterdam

Rotterdam is een havenstad. Om precies te zijn heeft Rotterdam de grootste haven van Europa en één van grootste olie- en chemie centra in de wereld.  Alleen al binnen de  haven en industrie zijn 180.000 mensen werkzaam. Daarnaast zal met de opbouw van de 2de Maasvlakte de werkgelegenheid enkel maar groter worden. De Rotterdamse haven bestrijkt een groot uitgestrekt gebied over een lengte van 40 kilometer. De grootste schepen kunnen terecht in de diepe havenbekkens op de Maasvlakte en in de Europoort. De havens in de Botlek zijn allemaal stukgoedhavens met enorme complexen voor de petrochemische industrie.

De binnenstad is grotendeels verwoest tijdens de tweede wereldoorlog in mei 1940. De wederopbouw van de stad kenmerkt zich door haar vernieuwende architectuur. Met de groei van de haven, groeide de bevolking in aantal en multiculturaliteit. De Maasstad is in één woord “geweldig” en daarom in 2015 bekroond tot de beste Europese stad om in te wonen door International Academy of Urbanism from London.

Daarnaast is Rotterdam al 3x verkozen tot festival- en evenementenstad van het jaar. Denk hierbij oa. aan evenementen als de Wereldhavendagen, de marathon van Rotterdam, North Sea jazz festival, het zomercarnaval, het Internationale Film Festival ( IFFR ) en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Studio het Weerhuis is de ideale accommodatie wanneer u op zoek bent naar  

een langdurige onderkomen voor werk of tijdens evenementen.

Hou de Facebook bedrijfspagina van het Weerhuis: https://www.facebook.com/studio.hetweerhuis in de gaten……

Omdat een film meer vertelt dan 1000 woorden!                                                                                                                           Met dank aan:

Rotterdam , my home town

 

Echter ook om de hoek:
Dordrecht – bekend om zijn stoomdagen;
Brielle – met het geuzenfeest op 1 april;
Hoekse Waardmet de Winterfair;
Den Haag – met Koninginnenach;
En nog vele andere …